Tuinbouwtoren Westland

< Terug naar het foto overzicht

Tuinbouwtoren ETFE gevel

Horticampus Westland duurzame gebiedsontwikkeling

De Westlandse Tuinbouwtoren is een studie naar de mogelijkheid om met een iconisch gebouw de gebiedsontwikkeling Horticampus Westland in een keer op de kaart te zetten. Het markante gebouw is ontworpen met toepassing van innovatieve technieken en materialen, zoals:

  • Een zeer transparante vliesgevel van ETFE; een lichtgewicht materiaal dat zeer goed lichtdoorlatend en thermisch isolerend is, en slechts 2% van het gewicht van dubbelglas bezit bij een lagere kostprijs
  • Een geprefabriceerde draagconstructie van het Holcon systeem; hiermee kan een lichtgewicht gebouwcasco worden neergezet in een zeer korte tijd. Het systeem bestaat uit holle plaatliggers waardoor een grote flexibiliteit wordt verkregen voor functionele en installatietechnisch aanpassingen zonder dat complete plafondsystemen moeten worden afgebroken
  • Rondom uitkragende gebouwvloeren van polycarbonaat waarmee groen in te richten buitenruimten het gebouw een duurzame uitstraling geeft.

Voor onze opdrachtgever Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland waren wij verantwoordelijk voor het projectmanagement.

Taken o.a. aansturen ontwerpteam, uitvoeren haalbaarheidsstudie en pitchen plan bij diverse potentiele partijen.